Μελέτη
Η Αρχιτεκτονική Μελέτη περιλαμβάνει τη σύνθεση και τη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής λύσης για το υπό μελέτη έργο, με τη δημιουργία Moodboard για κατευθύνσεις design, υλικών και ύφους αλλά και φωτορεαλιστικών σχεδίων (renders). Στα πλαίσια της αρχιτεκτονικής μελέτης, η εταιρία μας προσφέρει επίσης τη μελέτη φωτισμού, την αναλυτική επιλογή υλικών κατασκευής, επενδύσεων δαπέδων και τοίχων, ειδών υγιεινής, χρωμάτων, επίπλων (με τα κατασκευαστικά τους σχέδια), φωτιστικών, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και πολλές άλλες λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να σχεδιάσει αυτό που θα τον ικανοποιεί σε βάθος χρόνου.

Η Στατική Μελέτη που είναι απαραίτητη για την αδειοδότηση αλλά και για την ασφαλή κατασκευή του φέροντος οργανισμού της εκάστοτε κατασκευής, περιλαμβάνει τεύχη υπολογισμών, ξυλοτύπων, σχέδια οπλισμού και σχέδια κοπής ανάλογα με την επιλογή του υλικού (οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικά, ξύλινα, φέρουσα τοιχοποιία). Η ομάδας μας ενημερώνεται διαρκώς σχετικά με τους ισχύοντες κανονισμούς (Ευρωκώδικες και ελληνικά προσαρτήματα) και τις αντίστοιχες τροποποιήσεις και προσθήκες.

​Η Ηλεκτρομηχανολογική (Η/Μ) Μελέτη αποτελείται από μελέτες ηλεκτρολογικών (ασθενή και ισχυρά ρεύματα), ψύξης - θέρμανσης, ύδρευσης - αποχεύτεσης, πυρασφάλειας και ενεργειακής απόδοσης (ΚΕΝΑΚ). Η εταιρία μας αναλαμβάνει Η/Μ μελέτες για όλα τα είδη έργων από κατοικίες μέχρι εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο προσφέροντας ολοκληρωμένες ποιοτικά, ασφαλής περιβαλλοντικά και κυρίως οικονομικές λύσεις.
Κατασκευή
Η Vertical Engineering αναλαμβάνει την επίβλεψη των εργασιών μίας ευρείας γκάμας κατασκευών από ανακαινίσεις, νέα κτίρια κατοικιών, γραφείων, γεωργικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων μέχρι και εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο συνδυασμός της χρόνιας εμπειρίας , άριστης γνώσης των υλικών, επιμέλειας και οργάνωσης του άρτια καταρτισμένου μας δυναμικού και των τεχνικών συνεργατών μας, εξασφαλίζει άριστο ποιοτικά αποτέλεσμα με εγγυημένη αντοχή στο χρόνο και υψηλή λειτουργικότητα χωρίς καθυστερήσεις ή πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις.
 
Η ομάδα μας πρωτοπορεί με τη χρήση ενναλακτικών και περιβαλλοντικά φιλικά υλικών ενώ παράλληλα η μακροχρόνια συνεργασία μας με εξαιρετικούς προμηθευτές μας εξασφαλίζει ανταγωνιστικές τιμές για τους πελάτες μας.
Vertical Goes Watt
H ομάδα της Vertical Engineering προσανατολίζει το ενδιαφέρον της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο την υποστήριξη του μοντέλου της πράσινης οικονομίας, που αποτελεί ζητούμενο και προτεραιότητα για την εταιρεία.
 
Η Vertical Engineering έχει επενδύσει τους πόρους και την τεχνογνωσία της στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική κτιρίων καθώς και στη μελέτη και κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Βιοαέριο με χρήση Βιομάζας.
Καλούπια Μεταλλότυπου
Η Vertical Engineering είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει στην κατοχή της ειδικά καλούπια μεταλλότυπου που επιτρέπουν την κατασκευή κυκλικών δεξαμενών οποιασδήποτε διαμέτρου και πάχους τοιχίου, αποφεύγοντας τη δημιουργία διατρήσεων στο τοιχίο, εξασφαλίζοντας έτσι απόλυτη στεγανότητα.
 
Η τεχνική κατάρτιση και κατασκευαστική εμπειρία στη χρήση του μεταλλότυπου καθιστά την εταιρία μας ικανή να διαχειριστεί μεγάλο όγκο κατασκευών σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που επιτρέπει στον κάθε πελάτη να ξεκινήσει την απόσβεση της επένδυσής του άμεσα.
Εικονική πραγματικότητα - VR
Εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality ή VR) ονομάζεται η προσομοίωση ενός πραγματικού η φανταστικού περιβάλλοντος από έναν υπολογιστή. Αν και το VR αναπτύχθηκε κυρίως για τις βιομηχανίες τυχερών παιχνιδιών και ψυχαγωγίας, έχει αρχίσει πλέον να χρησιμοποιείται και στον κατασκευαστικό τομέα. Πρόκειται για τη δημιουργία εικόνων, ήχων και άλλων αισθήσεων που προσομοιώνουν τη φυσική παρουσία ενός χρήστη σε ένα κτίριο ή χώρο τον προτού κατασκευαστεί στην πραγματικότητα.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους σχεδιαστές και μηχανικούς να δοκιμάσουν ιδέες, ιδιαίτερα στοιχεία και χαρακτηριστικά σύμφωνα με το όραμα του πελάτη, ο οποίος μπορεί να βιώσει το έργο σε μία τρισδιάστατη εικονική σφαίρα. Το VR βοηθάει επίσης στον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ή ελλείψεων στη μελέτη προτού ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, εξοικονομώντας έτσι σημαντικό κόστος ενώ παράλληλα συμβάλει στον καλύτερο προγραμματισμό της κατασκευής αλλά και την εύκολη και οικονομική συντήρηση του έργου μετά την κατασκευή.
 
H Vertical Engineering είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα και μία από τις λίγες στην Ευρώπη που έχει εισάγει το VR στην κατασκευή, μέσω των προγραμμάτων Autodesk και ΒΙΜ που είναι συμβατά με την εικονική πραγματικότητα.